Weerstation info

Van onze Repair manager.

Alle spullen zijn binnen en de pakketten zijn nu compleet.
Indien je ook verzendkosten hebt overgemaakt zijn de spullen morgen naar PostNL als brievenbus pakje.

Zie ook “Bouwproject” Weerstation voor aanvullende informatie.

73’s

Leo Duursma   PA0LMD

PC19STAYSAFE

PC19STAYSAFE

Covid-19. De pandemie die wereldwijd veel slachtoffers maakt. Dit blijft nog decennia in ons

geheugen aanwezig. Ontstaan in China en vandaar uit als een olievlek over de wereld met grote gevolgen. Economische en maatschappelijke problemen ontstonden snel. Mensen verloren hun dierbaren en bleven in eenzaamheid achter. Ieder land had zijn eigen Lock Down. Deze ramp gaat nog steeds door. Ook vele problemen in de ziekenhuizen. De beschermde middelen waren schaars of niet te krijgen. Hulde aan de zorg die overuren draaiden. Maar door gezamenlijke aanpak gaan we het redden. Staysafe en stayhome zijn de prikkels van iedere dag.

U als zendamateur zal ongetwijfeld een verhaal hebben en veel ervaring hebben in de uitvoering van deze noodmaatregelen. Ik zou het fijn vinden om die te delen en als u de moeite zou willen nemen om het gastenboek te willen tekenen (QRZ.COM) en uw verhaal op te schrijven Dit najaar wordt er een  compleet boekwerkje van gemaakt wat voor iedereen toegankelijk is. Mogelijk heeft onze hobby er een bijdrage geleverd om de ellende te verzachten.

Als u wilt kan u ook reageren via de e-mail. Het adres staat bij de Call. Eventueel kunt u ook uw QSL kaart uploaden. Er wordt ook gewerkt aan een QSL kaart. Degene die een kaart via het bureau wilt kan dit aangeven.

Ik hoop dat u allen straks weer volop u hobby kan uitoefenen en iedereen weer de hand kan schudden. Tot die tijd geldt: Staysafe en mogelijk ook Stayhome!

 

73 Hans PA7HPH / PC19STAYSAFE.

 

Corona nieuws

VERON afdeling A-05 Apeldoorn

De afdeling heeft haar bijeenkomst elke derde vrijdag avond van de maand in het clubhuis van de handbalvereniging C.V.O. aan de Zichtstede 18 ,8171 NB te Vaassen .

Op vrijdag 19 Juni is er weer een afdelingsavond echter i.v.b. met alle afgelastingen van afgelopen maanden door het CORONAVIRUS en het vroegtijdig inleveren van deze copy kunnen en hebben wij nog geen invulling gegeven aan deze avond gezien het feit dat wij nog niet weten wat er op ons afkomt. Houd u echter onze afdelingssite en uw mail in de gaten zodat wij u op tijd kunnen berichten .

Veel gezondheid en sterkte voor iedereen.

Info nieuw bouwproject

Tijdens de afgelopen afdelingsbijeenkomst heeft Leo (PA0LMD) meer informatie gegeven over ons nieuwe bouwproject.

Via deze link kan je de laatste informatie daar omtrent vinden.

73,

Het afdelingsbestuur VERON afdeling Apeldoorn

Info bijeenkomsten

Het zal jullie niet ontgaan zijn maar door de aanscherping van maatregelen door de overheid en RIVM aangaande het corona virus, treft dit ook onze activiteiten van de VERON. De genomen (extra) maatregelen gaan dan ook per direct in, wat inhoudt dat alle afdelingsbijeenkomsten tot nader order niet doorgaan. Laten we hopen dat deze maatregelen voldoende zijn om het corona virus in te dammen.

73,

Het afdelingsbestuur VERON afdeling Apeldoorn

PACC 2020-PI4APD

Dramatische score dit jaar. Amper 800 qso’s. Normaal tegen de 2000. Helaas waren er maar weinig “Sunspots” aanwezig wat dus de score verklaard. De SSB fles was dit keer bijna op. Natuurlijk, we hadden immers tijd genoeg om bij te praten en te drinken. Een totaal beeld vind u op mijn website www.pa7hph.nl (tab contest).

 

 

 

Vrijwilligers voor de VR

Op zaterdag 25 april a.s. zal de VERON verenigingsraad (VR) in Apeldoorn plaats vinden. Dit jaar zal deze bijeenkomst in Het Bolwerk aan de Ravelijn 55 plaats vinden.

Gezien dit een nieuwe locatie, voor de VR is, heeft het hoofdbestuur ons gevraagd of er vrijwilligers zijn die willen helpen met de voorbereidingen daarvoor. De hulp bestaat o.a. uit het klaar zetten van bv. stoelen, bezoekersregistratie of het bemannen van het VERON service bureau op de dag zelf. Daarnaast krijg je natuurlijk al het laatste nieuws mee wat besproken wordt tijdens deze informatieve vergadering.

Mocht je interesse hebben om je steentje hieraan bij te dragen, dan kan je het afdelingsbestuur een mailtje sturen (a05@veron.nl). Graag ontvangen we jouw aanmelding voor 21 februari a.s.

Alvast bedankt namens het hoofdbestuur van de VERON.

73,

Het afdelingsbestuur VERON afdeling Apeldoorn

http://a05.veron.nl/

Voortgang bouwproject ubitx. 20-12-2019

 

20 man waren er vanavond aanwezig. Slechts enkele amateurs hadden hun ubtx meegenomen voor software matige handelingen of andere adviezen.

Een zwakheid van het bouwproject is de kwaliteit van de 12V relais. Ikzelf had ik een defect O/Z relais waardoor de eindtorren soms heel heet werden. Ook de modulatie compressie zou beter kunnen. Gelukkig was Leo en Guido er voor deze uitdagingen. Na wat metingen bleek inderdaad dat de modulatie op 40 m beter kan. Ook moest er een relais vervangen worden.  Guido had wat moeite met de software maar uiteindelijk is het gelukt om een goede connectie te maken met de arduino.  Om 22:30 ging een ieder weer huiswaarts.

Hans PA7HPH

 

Ubitx nieuws!!

Beste uBitx bouwers,

Op de verenigingsavond a.s vrijdag zullen de Arduino / AGC printjes en de frontpanelen uitgereikt worden.
Ook spullen voor bouwers die er de vorige keer niet waren zijn dan weer aanwezig.
Hierbij enkele documenten over het Arduino / AGC printje.
Lees dit goed !
1. Bouwtips voor Arduino extension print.  Klik HIER
2. Lay out scan. KLIK HIER
3. Schema KLIK HIER
Om schade te voorkomen is het echt noodzakelijk om de uitgangsspanning van de DC/DC te controleren en ,indien nodig, af te regelen voordat overige componenten op de print worden geplaatst.

 

73’s

Leo Duursma   PA0LMD

Verslag meetavond 18 oktober 2019

Op vrijdag 18 oktober was er weer de jaarlijkse meetavond hetgeen door Leo (PA0LMD) en Guido (PE1MHY) verzorgd is.

Guido heeft de laatste stand van zaken gegeven m.b.t. het uBitx bouwproject.

Dit omvat het uitreiken van onderdelen zoals de AGC in combinatie met de arduine-nano. Ook werden er kastjes uitgedeeld voor de ubitx. Een ieder kan nu aan de slag met het in elkaar knutselen van de ubitx.

Leo had al genoeg aanbod voor de meettafel. Mijn (PA7HPH) ubitx vertoonde te veel modulatie dat voor de ontvanger niet lekker klonk. Er ontstond te veel splatter op het signaal.  Dit kwam door een modificatie in het audioversterkertje. Ook de voeding gaf een ratel. Inmiddels zijn beide problemen opgelost. Maar de modulatieopbrengst blijft nog een aandachtspunt. Diverse andere meetprojecten zijn de tafel gepasseerd. Ongeveer 25 man waren aanwezig deze avond wat ook veel gezelligheid met zich mee bracht. Door Henk PC7E zijn er wat foto’s gemaakt. Zie hieronder!

Volgende maand de verkoping!!!!!   (15 november )

 

 

Het afdelingsbestuur VERON afdeling Apeldoorn

http://a05.veron.nl/